Bıyık Çıkmıyor Ne Yapmalıyım?

Bıyık Sorunu bir çok erkeğin problemidir. Bıyık ÇıkmıyorBıyık Seyrek ÇıkıyorBıyık Gürleştirmek, Sakal EkimiBıyık Çıkarmak gibi faklı sorun ve sorular sürekli soruluyor. Ağırlıklı olarak Sarımsak Sakal Çıkarır mı? yada Sakal Çıkaran İlaçlar gibi bir çok konu araştırılıyor ancak şu unutulmamalıdır ki sakal çıkması hormonlar ile alakalıdır ancak bir çok cilt sorunu da sakal çıkmamasında önemli rol oynar.

Sakal erkek için çok öenli bir aksesuardır ve sosyal hayatını da doğrudan etkiler eğer 20'li yaşlara geldiyseniz ve henüz sakalınız çıkmadıysa bu bir sorundur. Ancak sakalınız çıkıyor ancak gürleşmiyor belirli bölgelerde seyreklik oluyorsa bu bir cilt sorunundan da kaynaklanıyor olabilir.Bunun için öncelikle doktora gidip hormon testi yaptırmanız önerilir.

Sakal Nasıl Gürleşir?

Bir çok erkek sakalının çıkmamasından veya seyrek çıkmasından yakınır ve sakalını gürleştirmek ister. Köselik sorununu gidermenin en kolay ve masrafsız yolu doğal yöntemlerdir.

Erkek bireyin 17 yaşına kadar sakalının çıkmayışı bir sorun olarak algılanmamalıdır. Fakat 17 ve 20 yaşları arasında sakalı çıkmayan kişide köselik problemi olabileceğinden tedavi yoluna gitmesi önerilir. Şimdi sakal gürleştirmek için veya sakal çıkarmak için kolayca uygulayabileceğiniz bir kaç yöntemden bahsedeceğim.

sakal nasıl gürleşir

Sarımsak ile sakal çıkarma

Eğer yüzünüzde hiç tüy veya sakal yok ise sarımsak yöntemine başvurmanız iyi olacaktır. Çünkü sarımsak, tüy oluşumunu sağlayacak bir kaynaktır. Sarımsağı yüzünüze yedirerek sürüp sarımsak sürdüğünüz yerleri peçete ile kapatabilirsiniz. Eğer derinizde yanma hissi oluşuyorsa sarımsak yöntemini uygulamayın.

sakal nasıl gürleşir

Traş olarak sakal çıkarma

Herkes tarafından bilinen bir yöntemdir. Sakal gürleştirmek isteyen kişi her sabah jilet veya usturayla traş olarak sakalını gürleştirebilir. Halk arasında ters traş diye bilinen yöntemi uygulamanızı önermiyoruz çünkü bu yöntemin bir faydası olmamakla beraber cildinizi tahriş edip yara oluşmasını dahi sağlayabilir. Hatta iltihap riski bile olabileceğinden çıkan sakallarınızı bile kaybetmenize yol açabilir. Eğer normal bir şekilde traş olduğunuz halde sakallarınız gürleşmiyor veya çıkmıyorsa uzman bir hekime danışmanızı öneririz.

sakal nasıl gürleşir

Buz ve sarımsak ile sakal çıkarma

Sakal gürleştirmek isteyenlerin uygulayacağı bir diğer yöntem ise buz ve sarımsak yöntemidir. Bu yöntem acı veren fakat etkili olan bir yöntemdir. Öncelikle buzu derinizde gezdiriyorsunuz. Daha sonra sarımsakları 2 ye bölüp yüzünüzde acı hissedene kadar ve yüzünüz tahriş olana kadar bastırıyorsunuz ve yüzünüzü bu şekilde kızartarak sarımsakları sürüyorsunuz. Bu yöntem sayesinde köselikten kurtulan bir çok kişi vardır fakat acı veren bir yöntem olduğu için pek fazla tercih edilmez.
Sonraki Haber
« Önceki Haber
Önceki Haber
Sonraki Haber »
Copyright © 2016 Sakal Çıkarma Yöntemleri | RSS