Köselikte Sakal Çıkar mı?

Köselik bir çok erkeğin problemidir. Köselik Nedir, Köselik Belirtileri Nelerdir, Köselik Nasıl Tedavi Edilir? gibi faklı sorun ve sorular sürekli soruluyor. Ağırlıklı olarak Köselik Tedavisi? yada Köselik Sorunu gibi bir çok konu araştırılıyor ancak şu unutulmamalıdır ki sakal çıkması hormonlar ile alakalıdır ancak bir çok cilt sorunu da sakal çıkmamasında önemli rol oynar.

Günümüzde Tıbbında ilerlemesi ile piyasaya bir çok sakal çıkarmakta olan ilaçlar sürülmüştür ancak her ilacı kullanmamanız ve kaçak yurtdışından gelen ucuza satılan ilaçlardan kesinlikle uzak durmanız önerilir.3-5 kuruş daha ucuza alıp sağlığınızdan olabilirsiniz.Bunun için eczanelerden sağlık bakanlığı onaylı yani güvenilir belli testlerden geçirilmiş ilaçları kullanmanız kesinlikle önerilir.

Erkekte sakal çıkmaması durumuna köselik denir ve genellikle hormonal sorunlar sebebiyle sakal çıkmaz,hayati önemi olmasa da sakalın hiç olmaması erkekte ciddi sosyal sorun yaratabilmektedir.Bu sorunlar genellikle erkeksi görünümün tam olmaması ve gerçek yaşından çok daha genç göstermektir.Olduğundan geç görünmek te bir çok köse için rahatsız edici olabilmektedir.

Köseliğin sebepleri

-Sakal bölgesi kıllarının kalitesini artıran hormonun (testosteron ve DHT) eksikliği veya yokluğu
-Bu hormonun etki edeceği kıl kök olmaması (genetik özellik)
Hormon eksikliği zamanında teşhis edilip dışarıdan hormon verilirse sakallar kendiliğinden çıkar.Vücutta hormon üretimi yoksa hormon alımı kesildiğinde sakallar yeniden dökülebilir.Hormon olarak erkeklik hormonu testosteron verilir.Testosteron hap veya iğne şeklinde olabileceği gibi deriye uygulama şeklinde de olmaktadır.

Genel olarak hiç sakalı olmayan birine 1000 kök ekildiğinde köse görünümü gider ancak daha sık sakal istenirse sayıyı daha yüksek tutmalıdır.Sakal ekimi bu konuda tecrübeli bir uzman tarafından yapılırsa sıkta olsa seyrekte olsa daha önce görmeyen berberin tıraş ederken ekim olduğunu algılayamayacağı kadar doğala yakın olur. Sakal ekimi yardımcı personellere yaptırılmaması gerektiği kadar önemli bir konu olduğu için ekimi doktor kendisi yapmalıdır.Ekim süresi sayıya bağlı olarak değişir bir günde 1000-1500 kök ekilebilir.

Ekli resimde gördüğünüz vaka daha çok bıyık ekimini öne çıkarmak istediği için o alana daha sık ekilmiştir,genel olarak seyrek görülse de istek halinde 3-4 kat daha sık yapılabilmektedir.
Sonraki Haber
« Önceki Haber
Önceki Haber
Sonraki Haber »
Copyright © 2016 Sakal Çıkarma Yöntemleri | RSS