Badem Yağı Sakalı Gürleştirir mi?

Sakal Sorunu bir çok erkeğin problemidir. Sakalım Çıkmıyor, Sakalım Seyrek Çıkıyor, Sakal Gürleştirmek, Sakal Ekimi, Sakal Çıkarmak gibi faklı sorun ve sorular sürekli soruluyor. Ağırlıklı olarak Sarımsak Sakal Çıkarır mı? yada Sakal Çıkaran İlaçlar gibi bir çok konu araştırılıyor ancak şu unutulmamalıdır ki sakal çıkması hormonlar ile alakalıdır ancak bir çok cilt sorunu da sakal çıkmamasında önemli rol oynar.

Sakal erkek için çok önemli bir aksesuardır ve sosyal hayatını da doğrudan etkiler eğer 20'li yaşlara geldiyseniz ve henüz sakalınız çıkmadıysa bu bir sorundur. Ancak sakalınız çıkıyor ancak gürleşmiyor belirli bölgelerde seyreklik oluyorsa bu bir cilt sorunundan da kaynaklanıyor olabilir.Bunun için öncelikle doktora gidip hormon testi yaptırmanız önerilir.

Badem yağı sakal bakımında oldukça etkili bir yağdır. Sakal bakımında erkeklerin tercihi olarak ilk sırada yerini alır. İş hayatından dolayı sakal bırakmak zor olsa da genel olarak düşünüldüğünde serbest olarak çalışanların bırakmış olduğu sakalların bakımında kullanılabilmektedir. Badem yağı sakalların daha canlı görülmesini sağlar, sakalların daha gür çıkmasını sağlar bunların yanı sıra erkeklerde sakal çıkmayan bölgelere uygulanması ile sakal köklerini besleyerek yeniden o bölgede sakal oluşumunu etkiler. Bu nedenle sakal bakımı yanında bıyık bakımı içinde önemli olmaktadır.

Badem Yağı Sakal Sakal bakımı için badem yağı kullanımı: Doğal olarak üretilmekte olan badem yağının bulunması ile alınan badem yağı kullanımına şüphe duymadan başlanabilir. Avuç içerisine alınan bir miktar badem yağı sakal bölgesine sürülerek iyice yedirilir. Bu işlem sakal bölgesine uygulandıktan sonraki üç saat buyunca sakal bölgesine su değdirilmez sakalların iyice yağı emmesi için beklenir. Bu yöntem en basit uygulama yöntemi olmaktadır. Bunun yanı sıra badem yağı sakal bakımı için başka maddelerle karıştırılarak uygulanabilir. Örnek verecek olursak eğer bir miktar badem yağının içerisine 1-2 diş sarımsak ezilerek eklenir ve bu karışım bir ay süreyle bekletilir ve bu süre sonunda sarımsak özlü badem yağı elde edilmiş olur. Hazırlanmış olan badem yağlı sarımsak karışımlı yağ sakal bakımı için oldukça faydalıdır. Hazırlanmış olan karışımın sarımsaktan dolayı oluşan kokusundan dolayı sizleri rahatsız edebilir fakat oluşan kokuyu engellemek için karışımın içerisine bir kaç damla lavanta damlatarak hem koku giderilir hem de karışım biraz daha güçlendirilir. Bu karışıma kokunun giderilmesi için lavantanın yanı sıra Hint yağı da kullanılabilir. Badem yağı ile Hint yağı beraber karıştırılarak elde edilen karışım ile hem sakal bakımı yapılır hemde sakal kökleri iyice kuvvetlenir.

Sakallarımız bazen normalden daha fazla dökülebilir. Sakallarda oluşmakta olan bu dökülmeleri önlemek için badem yağı ile doğal tedaviye başvurulabilir ve bu yağın faydası oldukça kuvvetlidir. Bir erkek çıkmayan sakallarını çıkarmak için aşırı derecede uğraş vermektedir. Eğer sizlerde de bu sakal problemi var ise bazı karışımlar ile elde edilecek doğal karışımları kullanmanızda fayda olacaktır. Bu karışımlar ise, bir tatlı kaşığı badem yağı ve bir tatlı kaşığı Hint yağı beraber karıştırılarak bu karışımın içerisine de 1-2 diş sarımsak da ekleyip bir süre bekletirsek elde edilen doğal bir karışım oluşacaktır. Bekletilen karışıma hazır olduğunda ise bir miktar da çörek otu eklenerek daha da kuvvetlendirilir ve her akşam yatmadan önce sakallara uygulanarak iyice sakal bölgesine yedirilir bir müddet sonra sakal oluşumları gerçekleşecektir.

Badem yağı sakal bakımında oldukça önemli bir yere sahiptir ve yukarıda belirtilmekte olan karışımın yanında farklı olarak hazırlanmakta olan karışımlar da vardır. Sakalınızın az çıkan yerlerinde sakalların gür çıkmasını sağlamak için ve hızlı sakal çıkartmak, sakal bakımı için aşağıda belirtilecek olan karışım önerilmektedir.

35 miligram saf badem yağı
35 miligram saf Hint yağı
35 miligram saf biberiye yağı
15 miligram avokado yağı

Yukarıda belirtilmekte olan ve doğal olarak bulunan saf badem yağı, saf Hint yağı, saf biberiye yağı ve avokado yağı bir kap içerisine alınarak karıştırılır. Her gece sakal bölgelerine güzelce uygulanır ve iyice sakallara yedirilir. Sabah kalkınca da sakal bölgesi yıkanır. Uygulanmakta olan bu karışım 5-6 ay sonra etkisini gösterecek olup sakalınızın sağlığına kavuşmasını sağlayacaktır. Badem yağının tıraştan sonra kullanılması da önerilmektedir ve tıraştan sonra kullanılan badem yağı sakalların sağlığı açısından da önemli bir yer tutmaktadır.
Sonraki Haber
« Önceki Haber
Önceki Haber
Sonraki Haber »
Copyright © 2016 Sakal Çıkarma Yöntemleri | RSS